Универзитет у Источном Сарајеву постао дио EURAXESS мреже

Универзитет у Источном Сарајеву је у понедјељак, 9. марта, постао дио EURAXESS мреже коју је основала Европска комисија и у чијем саставу се налази скоро 600 организација из 40 земаља широм Европе.

Циљ EURAXESS мреже јесте да обезбиједи информације и услуге подршке за европске и неевропске истраживаче и све оне који су заинтересовани за боравак на неком од универзитета или научноистраживачких организација у нашој земљи, али и да понуди информације домаћим истраживачима који желе да започну или наставе своју стручну и истраживачку каријеру у Европи.

Такође, EURAXESS мрежа омогућава и повезивање са привредним сектором.

Декларацију о приступању су потписали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и представник EURAXESS центра Универзитета у Бањој Луци доц. др Мирослав Малиновић.

Након потписивања Декларације, данас је у просторијама Ректората, одржан национални састанак и тренинг с циљем да се детаљније објасни која се права и обавезе стичу учешћем у националној EURAXESS мрежи. Састанак је водила проректор за науку истраживање и развој доц. др Јелена Крунић.

Потписивањем Декларације Универзитет у Источном Сарајеву је направио значајан корак у стварању нових могућности интернационализације.