Промоција Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву у Црној Гори

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву промовисао је своје студијске програме Пољопривреда и Шумарство на територији Црне Горе, у општинама које се доминатно класификују као подручја са значајном пољопривредном и шумарском производњом.

Промоција Пољопривредног факултета одржана је 3. и 4. марта у средњим школама у Бијелом Пољу, Беранама, Андријевици и Рожајима.

Сарадници у настави на Пољопривредном факултету мр Бобан Милетић и мр Тодор Ђорем су током дводневних активности одржали усмене презентације и подијелили промотивни материјал у три средње школе у Бијелом Пољу, у Средњој стручној школи, Гимназији „Милоје Добрашиновић“ и Средњој електро–економској школи, у укупно 14 одјељења матураната.

У Средњој мјешовитој школи у Андријевици промоција је одржана у три одјељења, док је због техничких и временских ограничења у Средњој стручној школи „Вукадин Вукадиновић“ у Беранама промоција обављена у једном одјељењу шумарског усмјерења.

Најважније информације о Пољопривредном факултету представљене су и руководству и наставницима пољопривредно-шумарског усмјерења Средње стручне школе у Рожајима.

Средњошколци из Црне Горе су показали изузетну заинтересованост за оба студијска програма Пољопривредног факултета, посебно за студијски програм Шумарство. Томе у прилог говори чињеница да је тренутно у Црној Гори занимање дипломирани инжењер шумарства класификовано као дефицитарно, због упражњених 30 мјеста која захтијевају то стручно звање.

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, према наводима руководилаца посјећених  школа, прва је високообразовна установа из Босне и Херцеговине која је обавила овакав вид промотивних активности у Црној Гори.

Промоција студијских програма Пољопривредног факултета ће се наставити и у наредном периоду с циљем што бољег уписа будућих студената.