Специјалистички центар за стоматологију обиљежава пет година постојања

Специјалистички центар за стоматологију при Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву 17. марта обиљежиће пет година од оснивања. Центар представља подорганизациону јединицу и наставну базу Факултета.

Активности Специјалистичког центра су усмјерене на превенцију, дијагнозу и лијечење оштећења и болести меких и тврдих ткива усне дупље и темпоромандибуларних зглобова.

Центар пружа здравствене услуге из свих специјалистичких грана стоматологије, обједињених на једном мјесту, а блиска сарадња и стручност специјалиста који у њему раде, обезбјеђују врхунски терапијски резултат. Овим је омогућен интердисциплинаран и индивидуалан приступ лијечењу и по томе је Стоматолошки центар јединствен у источном дијелу Републике Српске.

Запослени наставници и сарадници континуирано се научно и стручно усавршавају, па је стоматолошка заштита која се пружа у овој установи у складу са најновијим међународним стандардима и достигнућима.

У Специјалистичком центру се пружа специјализована стоматолошка заштита из сљедећих грана стоматологије:

  • дјечија и превентивна стоматологија
  • болести зуба и ендодонција
  • стоматолошка протетика
  • пародонтологија и орална медицина
  • орална хирургија и имплантологија
  • ортопедија вилица

У просторијама Специјалистичког центра одвија се и практична настава за студенте стоматологије Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и специјализантски стаж за специјализанте из шест области стоматологије.

Специјалистичке стоматолошке услуге се пружају на захтјев корисника или на основу уговора који Медицински факултет У Фочи има закључен са Републичким Фондом за задравствено осигурање Републике Српске.

Такође, специјалистичку стоматолошку здравствену заштиту пацијенти могу примити и у оквиру практичне наставе студената стоматологије, која се одвија под сталним надзором наставника/сарадника. На преко 1000 м2 налази се седам клиничких сала, зуботехничка лабораторија и рендген кабинет.

Извор: Веб редакција/stomatologija.me