Старт / Вијести - Универзитет / Међународни академски сусрети поводом Сајма образовања у Новом Саду

Међународни академски сусрети поводом Сајма образовања у Новом Саду

Проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Срђан Лалић је у сриједу, 4. марта, присустовао састанку са представницима Нижњег Новгорода из Русије, одржаном у Ректорату Универзитета у Новом Саду, a поводом одржавања Међународног сајма образовања.

Осим представника Универзитета у Новом Саду, предвођених ректором проф. др Дејаном Јакшићем, састанку је присустовао и проректор за научноистраживачки рад и развој Универзитета у Бањој Луци проф. др Горан Латиновић.

Академску делегацију Нижњег Новгорода у чијем саставу су били представници Државног Универзитета из Нижњег Новгорода за лингивстику, Државног Универзитета из Нижњег Новгорода за техничке науке, као и Високе школе економије – Нижњи Новгород, предводио је проректор за науку и иновације Државног Универзитета из Нижњег Новгорода за економију и инжењерство, Дмитри Ганин.

На састанку је било ријечи о могућностима унапређења сарадње Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Бањој Луци и виокошколских институција из Нижњег Новгорода.

Међународни сајам образовања „Путокази“, одржава се 4. и 5. марта на Новосадском сајму, у организацији Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку дјелатност с циљем промоције образовања за све узрасти и афирмације доживотног учења.