Međunarodni akademski susreti povodom Sajma obrazovanja u Novom Sadu

Prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Srđan Lalić je u srijedu, 4. marta, prisustovao sastanku sa predstavnicima Nižnjeg Novgoroda iz Rusije, održanom u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, a povodom održavanja Međunarodnog sajma obrazovanja.

Osim predstavnika Univerziteta u Novom Sadu, predvođenih rektorom prof. dr Dejanom Jakšićem, sastanku je prisustovao i prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Goran Latinović.

Akademsku delegaciju Nižnjeg Novgoroda u čijem sastavu su bili predstavnici Državnog Univerziteta iz Nižnjeg Novgoroda za lingivstiku, Državnog Univerziteta iz Nižnjeg Novgoroda za tehničke nauke, kao i Visoke škole ekonomije – Nižnji Novgorod, predvodio je prorektor za nauku i inovacije Državnog Univerziteta iz Nižnjeg Novgoroda za ekonomiju i inženjerstvo, Dmitri Ganin.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima unapređenja saradnje Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci i viokoškolskih institucija iz Nižnjeg Novgoroda.

Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi”, održava se 4. i 5. marta na Novosadskom sajmu, a cilј je promocija obrazovanja za sve uzraste i afirmacija doživotnog učenja.