Старт / Сва Обавјештења / Отворен конкурс за пријаву за Најбољу технолошку иновацију

Отворен конкурс за пријаву за Најбољу технолошку иновацију

Наредних мјесец дана отворен је конкурс за пријаву за Такмичење за најбољу технолошку иновацију, чији је овогодишњи наградни фонд 50.000 КМ, а циљ подстицање иновативности и предузетништва.

Како је најављено данас у Бањалуци на конференцији за новинаре Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, заинтересовани ће пријаве моћи да шаљу до 3. априла, а финале ће бити одржано 11. децембра 2020. године.

За најбоље иновације припремљене су и вриједне новчане награде, а наградни фонд износи 50.000 КМ. Награда за прво мјесто је 15.000 КМ, друго 10.000 КМ, треће осам хиљада КМ, четврто пет хиљада КМ, пето мјесто четири хиљаде КМ, а шесто три хиљаде КМ. У оквиру наградног фонда предвиђене и награде од по 2.500 КМ за најбољи средњошколски и најбољи студентски тим.

Такмичење организује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновациони центар Бања Лука у сарадњи са Министарством просвјете, науке и технолошког развоја Србије и представља најдугорочнију заједничку активност са Владом Србије. У протеклих 13 година наградни фонд на годишњем нивоу је износио 38.000 КМ, а такмичила су се 303 тима, док их је награђено 108 у укупној вриједности од 465.000 КМ.

Заинтересовани за такмичење могу да се пријаве посредством интернет странице www.inovacija.org.