Отворен конкурс за пријаву за Најбољу технолошку иновацију

Наредних мјесец дана отворен је конкурс за пријаву за Такмичење за најбољу технолошку иновацију, чији је овогодишњи наградни фонд 50.000 КМ, а циљ подстицање иновативности и предузетништва.

Како је најављено данас у Бањалуци на конференцији за новинаре Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, заинтересовани ће пријаве моћи да шаљу до 3. априла, а финале ће бити одржано 11. децембра 2020. године.

За најбоље иновације припремљене су и вриједне новчане награде, а наградни фонд износи 50.000 КМ. Награда за прво мјесто је 15.000 КМ, друго 10.000 КМ, треће осам хиљада КМ, четврто пет хиљада КМ, пето мјесто четири хиљаде КМ, а шесто три хиљаде КМ. У оквиру наградног фонда предвиђене и награде од по 2.500 КМ за најбољи средњошколски и најбољи студентски тим.

Такмичење организује Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и Иновациони центар Бања Лука у сарадњи са Министарством просвјете, науке и технолошког развоја Србије и представља најдугорочнију заједничку активност са Владом Србије. У протеклих 13 година наградни фонд на годишњем нивоу је износио 38.000 КМ, а такмичила су се 303 тима, док их је награђено 108 у укупној вриједности од 465.000 КМ.

Заинтересовани за такмичење могу да се пријаве посредством интернет странице www.inovacija.org.