Start / Fakulteti i Akademije / Otvoren konkurs za prijavu za Najbolјu tehnološku inovaciju

Otvoren konkurs za prijavu za Najbolјu tehnološku inovaciju

Kako je najavlјeno danas u Banjaluci na konferenciji za novinare Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, zainteresovani će

prijave moći da šalјu do 3. aprila, a finale će biti održano 11. decembra 2020. godine.

Za najbolјe inovacije pripremlјene su i vrijedne novčane nagrade, a nagradni fond iznosi 50.000 KM. Nagrada za prvo mjesto je 15.000 KM, drugo 10.000 KM, treće osam hilјada KM, četvrto pet hilјada KM, peto mjesto četiri hilјade KM, a šesto tri hilјade KM. U okviru nagradnog fonda predviđene i nagrade od po 2.500 KM za najbolјi srednjoškolski i najbolјi studentski tim.

Takmičenje organizuje Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banja Luka u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i predstavlјa najdugoročniju zajedničku aktivnost sa Vladom Srbije. U proteklih 13 godina nagradni fond na godišnjem nivou je iznosio 38.000 KM, a takmičila su se 303 tima, dok ih je nagrađeno 108 u ukupnoj vrijednosti od 465.000 KM.

Zainteresovani za takmičenje mogu da se prijave posredstvom internet stranice www.inovacija.org.