“М:ТЕЛ” стипендије за осам успјешних студената Електротехничког факултета

Компанија “М:тел” додијелила је данас стипендије за осам успјешних студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Уговоре за мјесечне стипендије од по 300 КМ потписали су данас у Источном Сарајеву студенти треће и четврте године, као и апсолвенти, а право на стипендију имаће до краја првог циклуса студија.

Извршни директор за технику у “М:телу” Миодраг Војновић рекао је да су, осим новчаног дијела стипендије, изабрани студенти добили и могућност обављања стручне праксе у овој компанији, али и могућност запослења након завршених студија.

Декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву проф. др Божидар Поповић сматра да је програм стипендирања студената позитиван примјер тржишне оријентисаности техничких факултета.

“Сви технички факултети требају бити оријентисани ка привреди. Сви факултети требају да се повежу са привредом и привредним субјектима како би успјели да свим студентима завршних година обезбиједе стипендије из реалног сектора”, рекао је декан Поповић.

Он је истакао да око 80 одсто студената треће и четврте године на три студијска програма Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву прима стипендију из реалног сектора.

Студент треће године Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Миљана Драшковић, која је данас потписала уговор о стипендирању, изразила је наду да ће се по завршетку студија и запослити у Компанији “М:тел”.

“Стипендија ми, као и сваком студенту, много значи и она је подстрек за учење и останак у земљи”, рекла је Драшковићева.

На конкурс, који је био расписан 5. новембра, могли су се пријавити и студенти који студирају на четворогодишњим електротехничким факултетима у Бањалуци, Источном Сарајеву и Тузли.

Услови за добијање стипендије били су да студент има пребивалиште на територији БиХ, да не прима стипендију из других извора финансирања, да није старији од 26 година, те да има просјек оцјена осам или више.

Компанија “М:тел” већ 10 година додјељује стипендије, а до сада је кроз овај програм стипендирано 200 успјешних студената.

Извор: ВЕБ редакција/СРНА