„M:TEL“ stipendije za osam uspješnih studenata Elektrotehničkog fakulteta

Kompanija „M:tel“ dodijelila je danas stipendije za osam uspješnih studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ugovore za mjesečne stipendije od po 300 KM potpisali su danas u Istočnom Sarajevu studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi, a pravo na stipendiju imaće do kraja prvog ciklusa studija.

Izvršni direktor za tehniku u „M:telu“ Miodrag Vojnović rekao je da su, osim novčanog dijela stipendije, izabrani studenti dobili i mogućnost obavlјanja stručne prakse u ovoj kompaniji, ali i mogućnost zaposlenja nakon završenih studija.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Božidar Popović smatra da je program stipendiranja studenata pozitivan primjer tržišne orijentisanosti tehničkih fakulteta.

„Svi tehnički fakulteti trebaju biti orijentisani ka privredi. Svi fakulteti trebaju da se povežu sa privredom i privrednim subjektima kako bi uspjeli da svim studentima završnih godina obezbijede stipendije iz realnog sektora“, rekao je dekan Popović.

On je istakao da oko 80 odsto studenata treće i četvrte godine na tri studijska programa Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prima stipendiju iz realnog sektora.

Student treće godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milјana Drašković, koja je danas potpisala ugovor o stipendiranju, izrazila je nadu da će se po završetku studija i zaposliti u Kompaniji „M:tel“.

„Stipendija mi, kao i svakom studentu, mnogo znači i ona je podstrek za učenje i ostanak u zemlјi“, rekla je Draškovićeva.

Na konkurs, koji je bio raspisan 5. novembra, mogli su se prijaviti i studenti koji studiraju na četvorogodišnjim elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli.

Uslovi za dobijanje stipendije bili su da student ima prebivalište na teritoriji BiH, da ne prima stipendiju iz drugih izvora finansiranja, da nije stariji od 26 godina, te da ima prosjek ocjena osam ili više.

Kompanija „M:tel“ već 10 godina dodjelјuje stipendije, a do sada je kroz ovaj program stipendirano 200 uspješnih studenata.

Izvor: VEB redakcija/SRNA