Старт / Вијести - Универзитет / Руководство Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Православној богословији Светог Петра Цетињског

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву у посјети Православној богословији Светог Петра Цетињског

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић са сарадницима посјетио је Православну богословију Светог Петра Цетињског у Цетињу и Цетињски манастир.

Приликом ове посјете, 29. фебруара, ректор Православне богословије Светог Петра Цетињског протојереј-ставрофор Гојко Перовић представио је дугогодишњу традицију ове најстарије просвјетне установе у Црној Гори.

Цетињска богословија основана је 1863. године, а претеча је не само основних и средњих школа већ и данашњег Универзитета Црне Горе.

Осим ректора Кулића, Цетињску богословију посјетили су и професор Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ проф. др Дарко Ђого, проректор за културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз-Нишић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Срђан Лалић.