Start / Sva Obavještenja / Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu u posjeti Pravoslavnoj bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu u posjeti Pravoslavnoj bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić sa saradnicima posjetio je Pravoslavnu bogosloviju Svetog Petra Cetinjskog u Cetinju i Cetinjski manastir.

Prilikom ove posjete, 29. februara, rektor Pravoslavne bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Gojko Perović predstavio je dugogodišnju tradiciju ove najstarije prosvјetne ustanove u Crnoj Gori.

Cetinjska bogoslovija osnovana je 1863. godine, a preteča je ne samo osnovnih i srednjih škola već i današnjeg Univerziteta Crne Gore.

Osim rektora Kulića, Cetinjsku bogosloviju posjetili su i profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ prof. dr Darko Đogo, prorektor za kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nastavu prof. dr Vera Ćevriz-Nišić, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić i prorektor za lјudske i materijalne resurse prof. dr Srđan Lalić.