Додијељени сертификати трећој генерацији полазника курсева цјеложивотног учења „CULTURWB“ пројекта

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана додјела сертификата за полазнике и предаваче курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта „CULTURWB“. Ово је трећа и посљедња генерација која је имала прилику да учествује у овом програму који је био суфинансиран од Европске уније, кроз програм Еразмус+.

Током трајања курсева, реализованих са циљем развијања компетенција људи који се баве областима културног туризма, остварена је веома добра сарадња са културним институцијама и привредним организацијама.

У оквиру пројекта „CULTURWB покренут је мастер програм у суорганизације са Универзитетом у Бањој Луци под називом „Управљање културним насљеђем и културни туризмом“, који се реализује у просторијама Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Програм цјеложивотног учења који је настао као резултат пројекта „CULTURWB“ имплементираће се на Универзитету у Источном Сарајеву кроз Центар за цјеложивотно учење. Овај програм усвојен је на Сенату Универзитета у Источном Сарајеву.

Пројекат „CULTURWB“ један је од Еразмус + пројекта, осмишљен у оквиру сарадње ЕУ и земаља региона, који има за циљ јачање способности у високом образовању. „CULTURWB” у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца било на естетском, интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.

Данашњој додјели сертификата присуствовали су руководилац пројекта проф. др Бранислав Машић и чланови пројектног тима доц. др Дајана Вукојевић, доц. др Немања Шаренац и др Ненад Марковић.