Одржана IX сједница Сената

На деветој сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 27. фебруара 2020. године у просторијама Ректората, разматран је и и усвојен Извјештај о раду Универзитета за 2019. годину.

Такође, донијете су одлуке о изборима у академска звања на Музичкој академији,  Филозофском факултету, Електротехничком факултету, Медицинском факултету, Академији ликовних умјетности, Електротехничком факултету, Правном факултету, Факултету пословне економије, као и Технолошком факултету.

Чланови Сената разматранли су и усвојили измјене листи одговорних наставника и сарадника за академску 2019/2020. годину на првом и другом циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета у Источном Сарајеву.

Разматран је и усвојен Приједлог Правилника о коришћењу софтвера за детекцију плагијаризма на Универзитету у Источном Сарајеву.

Највиши орган Универзитета разматрао је и усвојио Извјештај о спроведеној студентској електронској анкети за зимски семестар академске 2019/2020. године.

На данашњој сједници донијете су  одлуке о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника на Универзитету у Источном Сарајеву.

Разматран је и усвајан образац збирног извјештаја о одржаној настави на Универзитету у Источном Сарајеву.

Сједницом Сената предсједавао је ректор проф. др Милан Кулић.