Студенти полазници правних клиника учесници конференције „Приступ дјеце правди“

Полазници три правне клинике, одржане посљедних годину дана на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву, учесници су конференције „Приступ дјеце правди“ која се од 25. до 27. фебруара одржава у Сарајеву, у згради Парламентарне скупштине БиХ.

Организатор Конференције је Министарство правде при Савјету министара БиХ, у сарадњи са УНИЦЕФ-ом у БиХ и Регионалном канцеларијом УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију.

Двадесет шест студената Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, у пратњи доц. др Сање Голијанин, заједно са још стотињак студената и професора других правних факултета, имали су прилику да чују излагања више домаћих и међународних стручњака из области права дјетета.

Конференција је наставак активности које су на јавним правним факултетима у Републици Српској и Федерацији БиХ започете кроз пројекат „Правда за свако дијете“.

Такође, ово је била прилика да полазници правне клинике „Заштита од насиља у породици“, која још увијек траје на Правном факултету и на којој учествује педесет студената из Источног Сарајева, Бијељине и Сарајева, додатно сагледају неке породичноправне институте.

Учесници ове клинике током наредних мјесеци проћи ће неколико радионица са стручњацима из праксе, а заједно са адвокатом проучаваће и конкретне случајеве насиља у породици, уз обавезну заштиту личних података.