Studenti polaznici pravnih klinika učesnici konferencije „Pristup djece pravdi“

Polaznici tri pravne klinike, održane poslјednih godinu dana na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, učesnici su konferencije „Pristup djece pravdi“ koja se od 25. do 27. februara održava u Sarajevu, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Organizator Konferencije je Ministarstvo pravde pri Savjetu ministara BiH, u saradnji sa UNICEF-om u BiH i Regionalnom kancelarijom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju.

Dvadeset šest studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u pratnji doc. dr Sanje Golijanin, zajedno sa još stotinjak studenata i profesora drugih pravnih fakulteta, imali su priliku da čuju izlaganja više domaćih i međunarodnih stručnjaka iz oblasti prava djeteta.

Konferencija je nastavak aktivnosti koje su na javnim pravnim fakultetima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH započete kroz projekat „Pravda za svako dijete“.

Takođe, ovo je bila prilika da polaznici pravne klinike „Zaštita od nasilјa u porodici“, koja još uvijek traje na Pravnom fakultetu i na kojoj učestvuje pedeset studenata iz Istočnog Sarajeva, Bijelјine i Sarajeva, dodatno sagledaju neke porodičnopravne institute.

Učesnici ove klinike tokom narednih mjeseci proći će nekoliko radionica sa stručnjacima iz prakse, a zajedno sa advokatom proučavaće i konkretne slučajeve nasilјa u porodici, uz obaveznu zaštitu ličnih podataka.