Одржан други модул „TRAIN“ програма

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан други модул „TRAIN“ програма (Training & Research for Academic Newcomers), који је намијењен научно-наставном особљу Универзитета у Источном Сарајеву.

Водитељи другог модула под називом Развој наставних планова и програма у високом образовању  били су проф. др Дејан Бокоњић, проф. др Вера Ћевриз Нишић и мр Недељка Елез.

Универзитет у Источном Сарајеву, заједно са осталим јавним универзитетима у Босни и Херцеговини, укључен је у програм усавршавања академског особља у оквиру „TRAIN“ програма.

Програм, који се одвија кроз осам модула, је усклађен са европским стандардима и има за циљ стицање нових знања, вјештина, компетенција у подручју наставе, истраживања и комуникацијских вјештина потребних за рад на факултетима/академијама.

Такође, програм олакшава умрежавање и сарадњу међу члановима академске заједнице, али и побољшава њихове капацитете у процесима пријављивања и реализације домаћих и међународних пројеката.

Циљ модула, који је данас одржан, је развој курикулума, планирање и дизајн планова и програма, квалификациони оквир, исходи учења, вертикална и хоризонтална интеграција курикулума, као и улога кредитног система.