Održan drugi modul „TRAIN“ programa

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je održan drugi modul „TRAIN“ programa (Training & Research for Academic Newcomers), koji je namijenjen naučno-nastavnom osoblјu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Voditelјi drugog modula pod nazivom Razvoj nastavnih planova i programa u visokom obrazovanju  bili su prof. dr Dejan Bokonjić, prof. dr Vera Ćevriz Nišić i mr Nedelјka Elez.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, zajedno sa ostalim javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, uklјučen je u program usavršavanja akademskog osoblјa u okviru „TRAIN“ programa.

Program, koji se odvija kroz osam modula, je usklađen sa evropskim standardima i ima za cilј sticanje novih znanja, vještina, kompetencija u području nastave, istraživanja i komunikacijskih vještina potrebnih za rad na fakultetima/akademijama.

Takođe, program olakšava umrežavanje i saradnju među članovima akademske zajednice, ali i pobolјšava njihove kapacitete u procesima prijavlјivanja i realizacije domaćih i međunarodnih projekata.

Cilј modula, koji je danas održan, je razvoj kurikuluma, planiranje i dizajn planova i programa, kvalifikacioni okvir, ishodi učenja, vertikalna i horizontalna integracija kurikuluma, kao i uloga kreditnog sistema.