Ректор Кулић уприличио пријем за студенте са истакнутим наставним и ваннаставним постигнућима

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић са сарадницима данас је организовао свечани пријем за студенте који, осим завидних наставних резултата, нижу успјехе и на различитим међународним и свјетским такмичењима, као и у ваннаставним активностима.

Ректор Кулић је честитао студентима на постигнутим резултатима, нагласивши чињеницу да је цијели Универзитет поносан на њих, те да су они будућност и темељ бољег друштва. Академска заједница има обавезу да створи услове да најбољи студенти остану овдје и на тај начин допринесу развоју наше Републике Српске.

Студенти Јована Ћирковић, Иванка Прелић, Алекса Мирковић, Филип Матић, Саво Симић, Маја Вејин и Душан Пејић су захвалили руководству Универзитета на уприличеном пријему, истичући чињеницу да ће се потрудитити да и у будућности Универзитет у Источном Сарајеву буде поносан на своје студенте.

Ректор Кулић је истакнутим студентима уручио пригодне поклоне, између осталог, књигу нобеловца Петера Хандкеа, коме је Сенат Универзитета у Источном Сарајеву додијелио почасни докторат.

Данашњем састанку присустовао је и предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица.