Rektor Kulić upriličio prijem za studente sa istaknutim nastavnim i vannastavnim postignućima

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić sa saradnicima danas je organizovao svečani prijem za studente koji, osim zavidnih nastavnih rezultata, nižu uspjehe i na različitim međunarodnim i svjetskim takmičenjima, kao i u vannastavnim aktivnostima.

Rektor Kulić je čestitao studentima na postignutim rezultatima, naglasivši činjenicu da je cijeli Univerzitet ponosan na njih, te da su oni budućnost i temelј bolјeg društva. Akademska zajednica ima obavezu da stvori uslove da najbolјi studenti ostanu ovdje i na taj način doprinesu razvoju naše Republike Srpske.

Studenti Jovana Ćirković, Ivanka Prelić, Aleksa Mirković, Filip Matić, Savo Simić, Maja Vejin i Dušan Pejić su zahvalili rukovodstvu Univerziteta na upriličenom prijemu, ističući činjenicu da će se potrudititi da i u budućnosti Univerzitet u Istočnom Sarajevu bude ponosan na svoje studente.

Rektor Kulić je istaknutim studentima uručio prigodne poklone, između ostalog, knjigu nobelovca Petera Handkea, kome je Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu dodijelio počasni doktorat.

Današnjem sastanku prisustovao je i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica.