Представници шпанске фирме „CAF group“ посјетили Машински факултет  

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су представници компаније „CAF group” из Шпаније с циљем успостављања техничко-едукативне сарадње између Факултета и ове компаније.

На састанку, одржаном 13. фебруара, руководство Машинског факултета и представници шпанске компаније Марко Торес Рамос и Дино Тихић договорили су прве кораке ка пружању могућности студентима за обављање праксе у представништву ове компаније у Источном Сарајеву. Разговарано је и о формирању центра који ће пружати могућност студентима да се, у сарадњи са овом фирмом, дадатно усавршавају у области 3D моделовања и софтверског инжењерства.

Декан Машинског факултета у Источном Сарајеву проф. др Милија Краишник захавалио се представницима компаније на посјети и истакао да ће Факултет у наредном периоду реализовати све неопходне активности за почетак будуће сарадње на обострано задовољство.

Састанак је иницирао господин Дино Тихић који је студије машинства завршио управо на Машинском факултету у Источном Сарајеву.