Predstavnici španske firme „CAF group“ posjetili Mašinski fakultet  

Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu posjetili su predstavnici kompanije „CAF group” iz Španije s cilјem uspostavlјanja tehničko-edukativne saradnje između Fakulteta i ove kompanije.

Na sastanku, održanom 13. februara, rukovodstvo Mašinskog fakulteta i predstavnici španske kompanije Marko Tores Ramos i Dino Tihić dogovorili su prve korake ka pružanju mogućnosti studentima za obavlјanje prakse u predstavništvu ove kompanije u Istočnom Sarajevu. Razgovarano je i o formiranju centra koji će pružati mogućnost studentima da se, u saradnji sa ovom firmom, dadatno usavršavaju u oblasti 3D modelovanja i softverskog inženjerstva.

Dekan Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milija Kraišnik zahavalio se predstavnicima kompanije na posjeti i istakao da će Fakultet u narednom periodu realizovati sve neophodne aktivnosti za početak buduće saradnje na obostrano zadovolјstvo.

Sastanak je inicirao gospodin Dino Tihić koji je studije mašinstva završio upravo na Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu.