Факултет пословне економије и Педагошки факултет обиљежили крсну славу Светог Саву

Факултет пословне економије и Педагошки факултет у Бијељини данас су традиционално обиљежили крсну славу Светог Саву уз свечану академију и богат пригодни програм.

Честитајући славу представницима факултета Универзитета у Источном Сарајеву, ректор проф. др Милан Кулић рекао је да је Свети Сава најсвјетлија и најсветија личност у историји српског народа чијим идејама и убудуће Срби треба да се воде.

“У овом тренутку пред нама су велики изазови и мислим да увијек треба да се водимо идејом Светог Саве, првог нашег духовника и просветитеља, дипломате и државника. Тај дух по сваку цијену морамо задржати у систему образовања”, рекао је ректор Кулић.

Декан Факултета пословне економије доц. др Весна Петровић истакла је како је неопходно истрајати на путу светосавља његујући све оне врлине које су свјетлост светосавског пута.

Бројне угледне госте поздравио је и декан Педагошког факултета проф. др Далибор Стевић, захваливши се што су својим присуством увеличали свечани догађај.

Свечану академију употпунило је појање хора Педагошког факултета.

Традиционалном ломљењу славског колача и свечаној академији у Бијељини присуствовали су проректори Универзитета, представници градске управе Града Бијељина, представници јавног и приватног сектора Бијељине, запослени и студенти оба факултета, као и многобројни пријатељи и драги гости.