Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet obilјežili krsnu slavu Svetog Savu

Fakultet poslovne ekonomije i Pedagoški fakultet u Bijelјini danas su tradicionalno obilјežili krsnu slavu Svetog Savu uz svečanu akademiju i bogat prigodni program.

Čestitajući slavu predstavnicima fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rektor prof. dr Milan Kulić rekao je da je Sveti Sava najsvjetlija i najsvetija ličnost u istoriji srpskog naroda čijim idejama i ubuduće Srbi treba da se vode.

“U ovom trenutku pred nama su veliki izazovi i mislim da uvijek treba da se vodimo idejom Svetog Save, prvog našeg duhovnika i prosvetitelјa, diplomate i državnika. Taj duh po svaku cijenu moramo zadržati u sistemu obrazovanja”, rekao je rektor Kulić.

Dekan Fakulteta poslovne ekonomije doc. dr Vesna Petrović istakla je kako je neophodno istrajati na putu svetosavlјa njegujući sve one vrline koje su svjetlost svetosavskog puta.

Brojne ugledne goste pozdravio je i dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević, zahvalivši se što su svojim prisustvom uveličali svečani događaj.

Svečanu akademiju upotpunilo je pojanje hora Pedagoškog fakulteta.

Tradicionalnom lomlјenju slavskog kolača i svečanoj akademiji u Bijelјini prisustvovali su  prorektori Univerziteta, predstavnici gradske uprave Grada Bijelјina, predstavnici javnog i privatnog sektora Bijelјine, zaposleni i studenti oba fakulteta, kao i mnogobrojni prijatelјi i dragi gosti.