Делегацијa компаније „Danieli Group“ из Италије посјетила Машински факултет

Представници италијанске компаније „Danieli Group“  Иван Бошњак и Marco De Gasperis посјетили су 23. јануара Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву, гдје су са руководством Факултета разговарали о могућностима сарадње.

Начелно је договорена посјета делегације Машинског факултета постројењима „Danieli Group“ која се налазе у мјесту Бутрио у Италији, као и могућност сарадње на заједничким пројектима и научно-истраживачком раду.

Током посјете, представници италијанске компаније су одржали презентацију студентима Машинског факултета, а фокус је био на могућностима које „Danieli Group“ пружа студентима при изради завршних радова и запошљавању. Компанија студентима нуди плаћен смјештај, храну и џепарац током израде завшних радова у Италији. Студенти су показали велико интересовање за понуђену сарадњу.

„Danieli Group“ је италијански произвођач опреме и физичких постројења за металну индустрију. Сједиште компаније је у мјесту Бутрио, на сјевероистоку Италије. Ова компанија има више од 25 одјељења широм свијета (развојни, производни и услужни центри), од којих су седам производни центри у Италији, Русији, Аустрији, Њемачкој, Индији, Кини и Тајланду.