Delegacija kompanije „Danieli Group“ iz Italije posjetila Mašinski fakultet

Predstavnici italijanske kompanije „Danieli Group“  Ivan Bošnjak i Marco De Gasperis posjetili su 23. januara Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje su sa rukovodstvom Fakulteta razgovarali o mogućnostima saradnje.

Načelno je dogovorena posjeta delegacije Mašinskog fakulteta postrojenjima „Danieli Group“ koja se nalaze u mjestu Butrio u Italiji, kao i mogućnost saradnje na zajedničkim projektima i naučno-istraživačkom radu.

Tokom posjete, predstavnici italijanske kompanije su održali prezentaciju studentima Mašinskog fakulteta, a fokus je bio na mogućnostima koje „Danieli Group“ pruža studentima pri izradi završnih radova i zapošlјavanju. Kompanija studentima nudi plaćen smještaj, hranu i džeparac tokom izrade zavšnih radova u Italiji. Studenti su pokazali veliko interesovanje za ponuđenu saradnju.

Danieli Group“ je italijanski proizvođač opreme i fizičkih postrojenja za metalnu industriju. Sjedište kompanije je u mjestu Butrio, na sjeveroistoku Italije. Ova kompanija ima više od 25 odjelјenja širom svijeta (razvojni, proizvodni i uslužni centri), od kojih su sedam proizvodni centri u Italiji, Rusiji, Austriji, Nјemačkoj, Indiji, Kini i Tajlandu.