Одржана јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању

У организацији Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске данас је на Универзитету у Источном Сарајеву одржана јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању, који је усвојен на 8. редовној сједници Народне скупштине Републике Српске одржаној 6. децембра 2019. године.

Расправу којој су, између осталих, присуствовали ректор Универзитета проф. др Милан Кулић, предсједник Управног одбора проф. др Дарко Ђого, проректори, декани, наставници и студенти, водила је помоћница министра за високо образовање Радмила Пејић са сарадницима.

Народна скупштина Републике Српске донијела је Закључак да се Нацрт закона о високом образовању упути на јавну расправу, јер се наведеним Нацртом закона уређују питања од посебног значаја за грађане, о којима се неопходно консултовати са заинтересованим органима, организацијама, научним и стручним институцијама.

Јавна расправа о Нацрту закона о високом образовању биће одржана сутра, 23. јануара, у Фочи, затим 24. јануара у Добоју и 28. јануара у Бијељини.