Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obzraovanju

U organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske danas je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu održana javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju, koji je usvojen na 8. redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj 6. decembra 2019. godine.

Raspravu kojoj su, između ostalih, prisustvovali rektor Univerziteta prof. dr Milan Kulić, predsjednik Upravnog odbora prof. dr Darko Đogo, prorektori, dekani, nastavnici i studenti, vodila je pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Radmila Pejić sa saradnicima.

Narodna skupština Republike Srpske donijela je Zaklјučak da se Nacrt zakona o visokom obrazovanju uputi na javnu raspravu, jer se navedenim Nacrtom zakona uređuju pitanja od posebnog značaja za građane, o kojima se neophodno konsultovati sa zainteresovanim organima, organizacijama, naučnim i stručnim institucijama.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju biće održana sutra, 23. januara, u Foči, zatim 24. januara u Doboju i 28. januara u Bijelјini.