Представници Универзитета на пријему поводом Дана Републике Српске

На пријему поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, за делегације привредника из Српске, спортиста, студената и награђених ученика, културних и научних радника и представника издавача, Савеза националних мањина и представнике медија, Цвијановићева је оцијенила да свако на свом послу и са своје позиције може доста урадити за Српску.

“Не смијемо изневјерити очекивања наших грађана и не смијемо прокоцкати тако велики политички капитал, а он се манифестује кроз љубав према Републици”, истакла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство чињеницом да је обезбијеђена стабилност институција без обзира што је било разних напада и обезвређивања и настојања да се покаже да нису у стању да извршавају своју улогу.

“Успјели смо показати да су институције ту и да су стабилне”,
истакла је Цвијановићева и захвалила свима који су свој допринос дали у институционалном смислу, а грађанима за дату љубав.

Она је подсјетила да је власт у Републици Српској успјела да повећава плате и пензије, да је социјална слика боља јер су и у том погледу успјели да издвоје више новца.

“Свака година носи неки рекордни показатељ запослености, наш раст је стабилан и све су то претпоставке да будемо довољно задовољни”, оцијенила је Цвијановићева.

Она је истакла како је поносна на оно шта је Република Српска, на све људе који разумију колико је важно да се она гради и буде стабилна и који неће заборавити како је настајала и колико је требало тешких политичких одлука, проливене крви и страдања током рата, што се, како је нагласила, мора цијенити.

Она је нагласила да инстуиције успјевају препознати и наградити младе таленте, све који су уложили напор и направили нешто од себе.

Цвијановићева је свима пожељела срећне празнике и Дан Републике који ће, како је навела, и ове године бити величанствено обиљежен.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је институције Српске раде на стварању позитивног амбијента како би добре идеје дошле до изражаја.

“Надам се да ћемо у наредном периоду, институционално, како смо дјеловали као једини организациони дио БиХ који је функционисао у години на измаку. Надам се да ће у 2020. бити још боље”, поручио је Чубриловић.

Он је окупљеним пожелио усјешну и срећну Нову 2020. годину и срећан Дан Републике.

Пријему су присустовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић, проректор за науку истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, проф. др Биљанав Мијовић, делегација научних радника и успјешни студенти нашег Универзитета Ана Бонић, Бојана Бојић, Алекса Мирковић и Филип Матић.