Predstavnici Univerziteta na prijemu povodom Dana Republike Srpske

Na prijemu povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, za delegacije privrednika iz Srpske, sportista, studenata i nagrađenih učenika, kulturnih i naučnih radnika i predstavnika izdavača, Saveza nacionalnih manjina i predstavnike medija, Cvijanovićeva je ocijenila da svako na svom poslu i sa svoje pozicije može dosta uraditi za Srpsku.

„Ne smijemo iznevjeriti očekivanja naših građana i ne smijemo prokockati tako veliki politički kapital, a on se manifestuje kroz ljubav prema Republici“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je obezbijeđena stabilnost institucija bez obzira što je bilo raznih napada i obezvređivanja i nastojanja da se pokaže da nisu u stanju da izvršavaju svoju ulogu.

„Uspjeli smo pokazati da su institucije tu i da su stabilne“,
 istakla je Cvijanovićeva i zahvalila svima koji su svoj doprinos dali u institucionalnom smislu, a građanima za datu ljubav.

Ona je podsjetila da je vlast u Republici Srpskoj uspjela da povećava plate i penzije, da je socijalna slika bolja jer su i u tom pogledu uspjeli da izdvoje više novca.

„Svaka godina nosi neki rekordni pokazatelj zaposlenosti, naš rast je stabilan i sve su to pretpostavke da budemo dovoljno zadovoljni“, ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla kako je ponosna na ono šta je Republika Srpska, na sve ljude koji razumiju koliko je važno da se ona gradi i bude stabilna i koji neće zaboraviti kako je nastajala i koliko je trebalo teških političkih odluka, prolivene krvi i stradanja tokom rata, što se, kako je naglasila, mora cijeniti.

Ona je naglasila da instuicije uspjevaju prepoznati i nagraditi mlade talente, sve koji su uložili napor i napravili nešto od sebe.

Cvijanovićeva je svima poželjela srećne praznike i Dan Republike koji će, kako je navela, i ove godine biti veličanstveno obilježen.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je institucije Srpske rade na stvaranju pozitivnog ambijenta kako bi dobre ideje došle do izražaja.

„Nadam se da ćemo u narednom periodu, institucionalno, kako smo djelovali kao jedini organizacioni dio BiH koji je funkcionisao u godini na izmaku. Nadam se da će u 2020. biti još bolje“, poručio je Čubrilović.

On je okupljenim poželio usješnu i srećnu Novu 2020. godinu i srećan Dan Republike.

Prijemu su prisustovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, prorektor za nauku istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, prof. dr Biljanav Mijović, delegacija naučnih radnika i uspješni studenti našeg Univerziteta.