Одржана VII сједница Сената

На седмој сједници Сената Универзитета у Источном Сарајеву, одржаној 26. децембра 2019. године у просторијама Ректората, донијете су одлуке о изборима у академска звања на Факултету пословне економије Бијељина, Медицинском факултету Фоча, Електротехничком факултету Источно Сарајево, Филозофском факутету Пале, Академији ликовних умјетности Требиње и Пољопривредном факултету Источно Сарајево.

Донијета је одлука о додјели почасног доктората Универзитета у Источном Сарајеву Петеру Хандкеу за изузетан допринос културном и умјетничком стваралаштву. Овом одлуком су иницијативе наставно-научних вијећа Филозофског факултета, Факултета физичког васпитања и спорта и Медицинског факултета, у складу са Интерним правилником Универзитета који регулише област додјеле признања Универзитета, достављене Одбору за додјелу признања Универзитета на даљу процедуру, конкретно, упућивање коначног приједлога према Сенату.

На сједници су донијете и одлуке o подобности тема докторске дисертације и кандидата, као и о урађеним докторским дисертацијама.

Разматране су и усвoјeне измјене и допуне листи одговорних наставника и сарадника за академску 2019/2020. годину на првом, другом и трећем циклусу студија на факултетима/академијама Универзитета.

На сједници су донијете одлуке о измјенама наставних планова и о покретању нових студијских програма на првом и другом циклусу студија на Филозофском факултету, Економском факултету, Електротехничком факултету и Педагошком факултету.

Чланови Сената су разматрали утврђивање приједлога за давање сагласности за закључење Меморандума о сарадњи између Catholic Relief Services и Универзитета у Источном Сарајеву.

Такође, усвојен је приједлог Правилника о трећем циклусу студија и донесена је одлука о расписивању конкурса за избор наставника и сарадника.