Факултет за производњу и менаџмент Требиње обиљежио Дан и крсну славу

Факултет за производњу и менаџмент  Требиње Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је 17. децембра Дан, крсну славу и 24 године рада, а тим поводом је одржана и промоција дипломираних инжењера и мастера.

Декан Факултета за производњу и менаџмент проф. др Душан Јокановић рекао је да је на Факултету кроз 18 генерација одшколовано више од 200 студената који су запослени у привреди, просвјети, банковном систему, а исказали су се у бројним секторима у Требињу и цијелој Републици Српској.

Декан Јокановић истакао је да Факултет има подршку свих ресорних министараства, нарочито Министараства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, напомињући да је зграда Факултета уређена захваљујући пројектима Владе Републике Српске.

„Свршених студената који су незапослени има, али их је све мање. Раније је било више незапослених, али Факултет је успио да стекне препознатљив имиџ. Данас су наши кадрови на руководећим позицијама. Сви они свједоче о знањима која су овдје стекли“, рекао је декан Јокановић.

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Марко Гутаљ рекао је да Универзитет има мисију да задржи младе људе у локалним заједницама у Републици Српској и да допринесе њиховом развоју.

Редовни професор Универзитета Црне Горе и Факултета за производњу и менаџмент у Требињу Радош Булатовић, коме је додијељена плакета за посебан допринос у развоју Факултета, истакао је да је веома добро што је на Факултету отворен смјер за енергетику, с обзиром на развој Републике Српске и њене енергетике.

Студент четврте године на смјеру Индустријско инжењерство за енергетику Александра Ијачић, којој је додијељена Деканова награда као студенту са највећим просјеком са завршне године студија /9,22/, рекла је да се све може постићи уз добру организацију, те да ће настојати да запослење пронађе у Требињу.

У оквиру обиљежавања крсне славе Преподобног Јована Дамаскина, представници Факултета за производњу и менаџмент уручили су признања заслужним колективима и појединцима.

ИЗВОР: Радио Требиње/ВЕБ редакција