Fakultet za proizvodnju i menadžment Trebinje obilјežio Dan i krsnu slavu

Fakultet za proizvodnju i menadžment  Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilјežio je 17. decembra Dan, krsnu slavu i 24 godine rada, a tim povodom je održana i promocija diplomiranih inženjera i mastera.

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment prof. dr Dušan Jokanović rekao je da je na Fakultetu kroz 18 generacija odškolovano više od 200 studenata koji su zaposleni u privredi, prosvjeti, bankovnom sistemu, a iskazali su se u brojnim sektorima u Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj.

Dekan Jokanović istakao je da Fakultet ima podršku svih resornih ministarastva, naročito Ministarastva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, napominjući da je zgrada Fakulteta uređena zahvalјujući projektima Vlade Republike Srpske.

„Svršenih studenata koji su nezaposleni ima, ali ih je sve manje. Ranije je bilo više nezaposlenih, ali Fakultet je uspio da stekne prepoznatlјiv imidž. Danas su naši kadrovi na rukovodećim pozicijama. Svi oni svjedoče o znanjima koja su ovdje stekli“, rekao je dekan Jokanović.

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Marko Gutalј rekao je da Univerzitet ima misiju da zadrži mlade lјude u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i da doprinese njihovom razvoju.

Redovni profesor Univerziteta Crne Gore i Fakulteta za proizvodnju i menadžment u Trebinju Radoš Bulatović, kome je dodijelјena plaketa za poseban doprinos u razvoju Fakulteta, istakao je da je veoma dobro što je na Fakultetu otvoren smjer za energetiku, s obzirom na razvoj Republike Srpske i njene energetike.

Student četvrte godine na smjeru Industrijsko inženjerstvo za energetiku Aleksandra Ijačić, kojoj je dodijelјena Dekanova nagrada kao studentu sa najvećim prosjekom sa završne godine studija /9,22/, rekla je da se sve može postići uz dobru organizaciju, te da će nastojati da zaposlenje pronađe u Trebinju.

U okviru obilјežavanja krsne slave Prepodobnog Jovana Damaskina, predstavnici Fakulteta za proizvodnju i menadžment uručili su priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.

IZVOR: Radio Trebinje/VEB redakcija