Универзитету у Источном Сарајеву додијељена награда “Капетан Миша Анастасијевић”

Универзитету у Источном Сарајеву додијељена је награда “Капетан Миша Анастасијевић” за савремено образовање и европски стандард, односно за значајан стручно-научни рад и допринос просперитету Републике Српске.

На свечаности, одржаној 5. децембра у Народном позоришту Републике Српске у Бањој Луци, награду је преузео ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић.

Као истакнута научно-образовна институција, Универзитет у Источном Сарајеву настоји да студијски програми прате савремене научне трендове и научна сазнања, те да што више буду усклађени са актуелним кретањима на тржишту рада и усаглашени са потребама привредног окружења.

Награда “Капетан Миша Анастасијевић”, која се у Србији додјељује већ 20 година, од 2016. године додјељује се и у Републици Српској, у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама Српске и Србије.

Миша Анастасијевић живио је у 19. вијеку, сматра се пиониром српског предузетништва, а истовремено је био велики филантроп и задужбинар.

На одржаној свечаности, награда “Капетан Миша Анастасијевић” додијељена је и другим истакнутим појединцима у привредном, културном, јавном и друштвеном животу Републике Српске. Свечаност је одржана у организацији Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Новом Саду, Привредне коморе Републике Српске и компаније „Медиа Инвент“.