Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijelјena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”

Univerzitetu u Istočnom Sarajevu dodijelјena je nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” za savremeno obrazovanje i evropski standard, odnosno za  značajan stručno-naučni rad i doprinos prosperitetu Republike Srpske.

Na svečanosti, održanoj 5. decembra u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, nagradu je preuzeo rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić.

Kao istaknuta naučno-obrazovna institucija, Univerzitet u Istočnom Sarajevu nastoji da studijski programi prate savremene naučne trendove i naučna saznanja, te da se što više usklade sa aktuelnim kretanjima na tržištu rada i usaglase sa potrebama privrednog okruženja.

Nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”, koja se u Srbiji dodjelјuje već 20 godina, od 2016. godine dodjelјuje se i u Republici Srpskoj, u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske i Srbije.

Miša Anastasijević živio je u 19. vijeku, smatra se pionirom srpskog preduzetništva, a istovremeno je bio veliki filantrop i zadužbinar.

Na održanoj svečanosti, nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” dodijelјena je i drugim istaknutim pojedincima u privrednom, kulturnom, javnom i društvenom životu Republike Srpske. Svečanost je održana u organizaciji Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Novom Sadu, Privredne komore Republike Srpske i kompanije „Media Invent“.