Одржана конференција „НОВИ ХОРИЗОНТИ саобраћаја и комуникација 2019“

У организацији Саобраћајног факултета Универзитета у Источном Сарајеву 29. и 30. новембра 2019. године одржана је VII међународна конференција „НОВИ ХОРИЗОНТИ саобраћаја и комуникација 2019“.

У раду конференције учествовали су еминентни стручњаци из 17 земаља свијета, а изложено је око 100 рецензираних научно-стручних.

У оквиру активности конференције промовисани је Техничко-лабораторијски центар Саобраћајног факултета „Bolid 2“ који су конструисали представници Стројарског факултета у Мостару, а промовисан је и рад на  3Д штампачу студената и професора Машинског факултета у Зеници.

Током два дана одржавања конференције представљени су нови трендови у области саобраћаја, анализирано тренутно стање и различити проблеми у саобраћају, препознати правци ка новим хоризонтима у области саобраћаја, остварени и најављени различити видови сарадње са партнерима из земље и иностранства.

Конференцији су присустовали министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, градоначелник Града Добоја Борис Јеринић, представници министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво, представници институција који се баве тематским областима које покрива конференција, проректор за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Срђан Лалић као и професори нашег Универзитета.

Седму међународну „НОВИ ХОРИЗОНТИ саобраћаја и комуникација 2019“  организовали су Саобраћајни факултет Универзитета у Источном Сарајеву уз подршку Владе Републике Српске, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво.