На Универзитету у Источном Сарајеву почела имплементација „TRAIN“ програма

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је почела имплементација „TRAIN“ програма (Training & Research for Academic Newcomers), који је намијењен академском особљу Универзитета у Источном Сарајеву.

Учеснике програма је поздравио ректор проф. др Милан Кулић и пожелио им успјешан рад.

Универзитет у Источном Сарајеву, заједно са осталим јавним универзитетима у Босни и Херцеговини, укључен је у програм усавршавања академског особља у оквиру „TRAIN“ програма.

Програм је усклађен са европским стандардима и има за циљ стицање нових знања, вјештина, компетенција у подручју наставе, истраживања и комуникацијских вјештина потребних за рад на факултетима/академијама.

Такође, програм олакшава умрежавање и сарадњу међу члановима академске заједнице, али и побољшава њихове капацитете у процесима пријављивања и реализације домаћих и међународних пројеката.

„TRAIN“ програм се одвија кроз осам модула, а полазницима је данас представљен први модул „Основе андрагошке дјелатности у високом образовању“. Водитељ овог модула на Универзитету у Источном Сарајеву је доц. др Далиборка Шкипина.

Предавачи су били са Универзитета у Сарајеву проф. др Мирјана Маврак и координатор „TRAIN“ програма на Универзитету у Сарајеву мр Јасмина Градашчевић Плех.