Објављен позив за учешће у Програму о изградњи мира и рјешавању конфликата

Италијанска невладина организација „Rondine Cittadella della Pace“ објавила је позив за пријаву кандидата из Босне и Херцеговине за учешће у двогодишњем Програму о изградњи мира и рјешавању конфликата (World House Programme).

Програм ће бити реализован у периоду од јула 2020. године до јуна 2022. године у Италији, а намијењен је младим људима, активним у цивилном друштву, старосне доби између 21 и 28 година, са завршеним основним студијама.

Осим реализације едукације о рјешавању конфликта, Програм нуди интезиван курс италијанског језика и стицање мастер звања на италијанским универзитетима.

Изабраним кандидатима, организатор покрива трошкове тренинга и обуке, трошкове смјештаја и исхране, као и академског или стручног оспособљавања током цијелог периода трајања програма, док кандидати сносе трошкове превоза до Републике Италије, визе и здравственог осигурања.

Сви заинтересовани за учешће у „Rondine Cittadella della Pace“ програму своје пријаве могу слати на international@rondine.org или apply@rondine.org најкасније до 24. новембра 2019. године.

Информације о Програму, укључујући и услове за учешће, попис потребне документације, начин одабира кандидата као и формулар за пријаву, доступне су на страници https://callforparticipants.rondine.org/ или се могу добити упитом на мејл адресу apply@rondine.org.

Позив за пријаву