Одржан X научни скуп са међународним учешћем ”НАУКА И НАСТАВА ДАНАС“

На Педагошком факултету Универзитета у Источном Сарајеву у петак, 1. новембра, одржан је X научни скуп са међународним учешћем “Наука и настава данас” на којем је представљено 60 научних радова.

Јубиларни научни скуп окупио је стручњаке из наше земље и Србије, представнике предшколских установа, основних школа и других институција и организација које се баве сродним активностима, а новина је учешће представника два факултета који се баве тематиком развоја дјеце са посебним потребама.

“Стављамо Педагошки факултет у фокус и ми треба да будемо носиоци науке и струке у области педагогије, предшколског образовања и образовања учитеља и наставника, да и оваквим скуповима правимо неке помаке и смјернице у овим областима”, рекао је декан Педагошког факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Далибор Стевић.

Такође, декан Стевић је похвалио сарадњу са ресорним министарствима у Републици Српској у овој области.

“Као што је развој дјетета различит, тако свако вријеме носи неке своје изазове и тако и ми треба да реагујемо као друштво”, оцијенио је декан Стевић и најавио да ће и закључци са научног скупа бити смјерница за будуће дјеловање у овој области.

Научни скуп је након отварања и пленарног излагања организован у седам секција по областима, музике и спорта, педагогије и психологије, предшколског образовања и разредне наставе.

Научни радови са овог скупа биће објављени у зборнику и часопису Педагошког факултета “Наша школа”.