Свечано обиљежен Дан Правног факултета

Свечаном академијом поводом Дана и крсне славе Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву јуче, 31. октобра, на Палама је промовисано 69 дипломираних правника, магистара правних наука и мастера права.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић изразио је задовољство због промоције још једне генерације дипломаца.

“Надам се да ће кроз неколико година неко од ових правника бити адвокат, професор, на понос Универзитета, Правног факултета и локалне заједнице”, рекао је Кулић.

Декан Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Горан Марковић рекао је да је промовисано 65 дипломираних правника, два магистра правних наука и два мастера права, истакнувши чињеницу да Правни факултет на Палама годинама нуди запослење својим најбољим студентима, јер на тај начин првенствено верификују свој рад, признају квалитет и исказују одговорност према друштвеној заједници.

“Нажалост, не могу сви да се запосле на факултету, него само они најбољи, мада ми и осталим одличним студентима ове установе помажемо кроз студентску праксу, која је јако важна”, истакао је Марковић.

Према његовим ријечима, Правни факултет промоцијом доприноси развоју друштва јер даје најквалитетније правничке кадрове који ће бити способни да одговоре правно-политичким и социјално-економским захтјевима које данас постављају модерно друштво и њихова професија.

Брано Хаџи Стевић из Бијељине први је студент који је на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву дипломирао са просјечном оцјеном 10 и тако постао најуспјешнији студент на овом факултету у посљедњих 25 година. У јуну је постао први студент у историји Правног факултета који је остварио ту просјечну оцјену.

“Факултет сам завршио за три године и девет мјесеци. Уписао сам мастер студије на Правном факултету у Београду, правно-теоретски смијер. Било је пословних понуда, а највећа жеља ми је да радим на факултету. Вјерујем да ће ми се у наредним мјесецима остварити жеља да будем асистент и наставим академску каријеру”, истакао је Хаџи Стевић.

Свечаности су присустовали проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз-Нишић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић, као и бројни професори нашег Универзитета, те гости из јавног и политичког живота.