Svečano obilјežen Dan Pravnog fakulteta

Svečanom akademijom povodom Dana i krsne slave Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu juče, 31. oktobra, na Palama je promovisano 69 diplomiranih pravnika, magistara pravnih nauka i mastera prava.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić izrazio je zadovolјstvo zbog promocije još jedne generacije diplomaca.

„Nadam se da će kroz nekoliko godina neko od ovih pravnika biti advokat, profesor, na ponos Univerziteta, Pravnog fakulteta i lokalne zajednice“, rekao je Kulić.

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Goran Marković rekao je da je promovisano 65 diplomiranih pravnika, dva magistra pravnih nauka i dva mastera prava, istaknuvši činjenicu da Pravni fakultet na Palama godinama nudi zaposlenje svojim najbolјim studentima, jer na taj način prvenstveno verifikuju svoj rad, priznaju kvalitet i iskazuju odgovornost prema društvenoj zajednici.

„Nažalost, ne mogu svi da se zaposle na fakultetu, nego samo oni najbolјi, mada mi i ostalim odličnim studentima ove ustanove pomažemo kroz studentsku praksu, koja je jako važna“, istakao je Marković.

Prema njegovim riječima, Pravni fakultet promocijom doprinosi razvoju društva jer daje najkvalitetnije pravničke kadrove koji će biti sposobni da odgovore pravno-političkim i socijalno-ekonomskim zahtjevima koje danas postavlјaju moderno društvo i njihova profesija.

Brano Hadži Stević iz Bijelјine prvi je student koji je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu diplomirao sa prosječnom ocjenom 10 i tako postao najuspješniji student na ovom fakultetu u poslјednjih 25 godina. U junu je postao prvi student u istoriji Pravnog fakulteta koji je ostvario tu prosječnu ocjenu.

„Fakultet sam završio za tri godine i devet mjeseci. Upisao sam master studije na Pravnom fakultetu u Beogradu, pravno-teoretski smijer. Bilo je poslovnih ponuda, a najveća želјa mi je da radim na fakultetu. Vjerujem da će mi se u narednim mjesecima ostvariti želјa da budem asistent i nastavim akademsku karijeru“, istakao je Hadži Stević.

Svečanosti su prisustovali prorektor za nastavu prof. dr Vera Ćevriz-Nišić, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić, kao i brojni profesori našeg Univerziteta, te gosti iz javnog i političkog života.