На Филозофском факултету обиљежена седмица медијске и информационе писмености

У оквиру обиљежавања глобалне УНЕСКОВЕ седмице медијске и информационе писмености на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у понедјељак, 29. октобра, је одржано предавање на тему „Улога регулатора у процесу медијске и информационе писмености“ које је организовала Катедра за новинарство и политикологију у сарадњи са Регулаторном агенцијом за комуникације БиХ.

Руководилац Катедре за новинарство и политикологију доц. др Вук Вучетић истакао је да медијска писменост представља цјеложивотни развој критичке свијести у контексту пропитивању медијских садржаја, али и способност критичког кориштења нових комуникацијских технологија.

Шеф одсјека за садржаје и медијску писменост у Регулаторној агенцији за комуникације БиХ Леа Ченгић нагласила је да је унапређење медијске и информационе писмености један од кључних задатака регулатора.

Према њеној оцјени грађани требају анализирати, критички вриједновати и разумјети медијски садржај како би себе, а посебно малољетнике заштитили од потенцијално штетних и непримјерених садржаја.

Обиљежавање глобалне УНЕСКОВЕ седмице медијске и информационе писмености траје од 24. до 31. октобра 2019. године.