Ректор Универзитета угостио делегацију из Поатјеа

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је, у просторијама Ректората, угостио делегацију Универзитета у Поатјеу, из Француске.

Универзитет у Источном Сарајеву има успјешну вишегодишњу сарадњу у области хуманистичких наука са Универзитетом из Поатјеа, једним од најстаријих универзитета у Француској и у Европи.

На данашњем састанку разговарало се и о могућностима развијања сарадње у области природних и техничких наука, као и у области умјетности.

Делегацију Универзитета у Поатјеу представљали су проф. др Сања Бошковић-Данојлић, проф. др Селин Фонтен и проф. др Федерико Валетопулус.

Састанку су присустовали проректор за наставу проф. др Вера Ћевриз-Нишић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Јелена Крунић и координатор за међународну сарадњу др Слободанка Круљ.

Након састанка одржаног у Ректорату, делегација Универзитета у Поатјеу разговарала је и са представницима Електротехничког, Машинског и Пољопривредног факултета, а потом су обишли и лабораторије поменутих факултета.