Rektor Univerziteta ugostio delegaciju iz Poatjea

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić danas je, u prostorijama Rektorata, ugostio delegaciju Univerziteta u Poatjeu, iz Francuske.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu ima uspješnu višegodišnju saradnju u oblasti humanističkih nauka sa Univerzitetom iz Poatjea, jednim od najstarijih univerziteta u Francuskoj i u Evropi.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o mogućnostima razvijanja saradnje u oblasti prirodnih i tehničkih nauka, kao i u oblasti umjetnosti.

Delegaciju Univerziteta u Poatjeu predstavlјali su prof. dr Sanja Bošković-Danojlić, prof. dr Selin Fonten i prof. dr Federiko Valetopulus.

Sastanku su prisustovali prorektor za nastavu prof. dr Vera Ćevriz-Nišić, prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Jelena Krunić i koordinator za međunarodnu saradnju dr Slobodanka Krulj.

Nakon sastanka održanog u Rektoratu, delegacija Univerziteta u Poatjeu razgovarala je i sa predstavnicima Elektrotehničkog, Mašinskog i Polјoprivrednog fakulteta, a potom su obišli i laboratorije pomenutih fakulteta.