Представници УИС-а подржали студенте у радној акцији уређења Јахорине

Представници Универзитета у Источном Сарајеву, ректор проф. др Милан Кулић и проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић у суботу, 12. октобра, посјетили су студенте који су учествовали у првој радној акцији уређења планине Јахорине.

Радној акцији, коју су организовали Унија студената Републике Српске, Студентски Парламент УИС-а и Олимпијски центар “Јахорина”,  одазвало се више од 200 студената који су постављали клупе, канте за смеће, чистили и уређивали планину.

Током посјете студентима ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић рекао је да је поносан на студенте који су успјели уредити Јахорину, те да су они ти који представљају будућност Републике Српске.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић нагласио је да су студенти Универзитета у Источном Сарајеву дали допринос у контексту друштвеног активизма студентске популације у Републици Српској, коју ће ресорно министарство увијек подржавати.

Потпредсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић рекао је да су током три дана боравка на планини средили пјешачке и скијашке стазе, покупили више од 300 врећа смећа, монтирали клупе и канте на стазама гдје је било неопходно.

Предсједник Студентског парламента Универзитета Источно Сарајева Урош Бјелица истакао је да су студенти послали лијепу слику са Јахорине о томе како да се очува природа и животна средина.

Циљ спроведене акције је подизање свјести о значају очувања природе и животне околине.