Predstavnici UIS-a podržali studente u radnoj akciji uređenja Jahorine

Predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu rektor prof. dr Milan Kulić i prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović u subotu, 12. oktobra, posjetili su studente koji su učestvovali u prvoj radnoj akciji uređenja planine Jahorine.

Radnoj akciji, koju su organizovali Unija studenata Republike Srpske, Studentski Parlament UIS-a i Olimpijski centar “Jahorina”,  odazvalo se više od 200 studenata koji su postavlјali klupe, kante za smeće, čistili i uređivali planinu.

Tokom posjete studentima rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić rekao je da je ponosan na studente koji su uspjeli urediti Jahorinu, te da su oni ti koji predstavlјaju budućnost Republike Srpske.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević naglasio je da su studenti Univerziteta u Istočnom Sarajevu dali doprinos u kontekstu društvenog aktivizma studentske populacije u Republici Srpskoj, koju će resorno ministarstvo uvijek podržavati.

Potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske Stefan Slijepčević rekao je da su tokom tri dana boravka na planini sredili pješačke i skijaške staze, pokupili više od 300 vreća smeća, montirali klupe i kante na stazama gdje je bilo neophodno.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajeva Uroš Bjelica istakao je da su studenti poslali lijepu sliku sa Jahorine o tome kako da se očuva priroda i životna sredina.

Cilј sprovedene akcije je podizanje svjesti o značaju očuvanja prirode i životne okoline.