Потписани меморандуми о сарадњи са Народном банком Србије

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић потписала је јуче, 8 окобра, меморандуме о почетку сарадње са представницима Економског факултета Пале, Правног факултета, Факултета пословне економије Бијељина и Економског факултета Брчко.

Меморандумима о пословној сарадњи предвиђена је сарадња у формирању програма студентских пракси, праћењу рада студената и формирању програма запошљавања у складу с могућностима и пословним активностима Народне банке Србије, формирању менторских програма за студенте, организовању гостујућих предавања представника Народне банке Србије на факултетима, и други облици сарадње са студентима и студентским организацијама.

Приликом потписивања меморандума, гувернер Јоргованка Табаковић истакла је да континуитет добрих резултата Народне банке Србије зависи и од знања и квалитета студената ових факултета и зато ће сви факултети у централној банци имати поузданог и искреног партнера.

Декани су захвалили гувернеру и Народној банци Србије на прилици да буду дио пројекта којим се додатно унапређује образовни процес на факултетима, оцјењујући да на том плану с централном банком дијеле заједничке интересе и вриједности. Они су нагласили да сарадња с Народном банком Србије представља прилику да се студенти уз стечена теоријска знања профилишу као тражена радна снага.

Меморандуми о наставку сарадње потписани су с представницима економских факултета у Крагујевцу, Нишу, Косовској Митровици и Суботици, правним факултетима у Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Косовској Митровици, као и с Факултетом организационих наука у Београду.

Такође, Меморандуми о почетку сарадње потписани су с Правним и Економским факултетом у Бањој Луци.

Информација преузета са https://www.nbs.rs.