Potpisani memorandumi o saradnji sa Narodnom bankom Srbije

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković potpisala je juče, 8 okobra, memorandume o početku saradnje sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta Pale, Pravnog fakulteta, Fakulteta poslovne ekonomije Bijelјina i Ekonomskog fakulteta Brčko.

Memorandumima o poslovnoj saradnji predviđena je saradnja u formiranju programa studentskih praksi, praćenju rada studenata i formiranju programa zapošlјavanja u skladu s mogućnostima i poslovnim aktivnostima Narodne banke Srbije, formiranju mentorskih programa za studente, organizovanju gostujućih predavanja predstavnika Narodne banke Srbije na fakultetima, i drugi oblici saradnje sa studentima i studentskim organizacijama.

Prilikom potpisivanja memoranduma, guverner Jorgovanka Tabaković istakla je da kontinuitet dobrih rezultata Narodne banke Srbije zavisi i od znanja i kvaliteta studenata ovih fakulteta i zato će svi fakulteti u centralnoj banci imati pouzdanog i iskrenog partnera.

Dekani su zahvalili guverneru i Narodnoj banci Srbije na prilici da budu dio projekta kojim se dodatno unapređuje obrazovni proces na fakultetima, ocjenjujući da na tom planu s centralnom bankom dijele zajedničke interese i vrijednosti. Oni su naglasili da saradnja s Narodnom bankom Srbije predstavlјa priliku da se studenti uz stečena teorijska znanja profilišu kao tražena radna snaga.

Memorandumi o nastavku saradnje potpisani su s predstavnicima ekonomskih fakulteta u Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravnim fakultetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici, kao i s Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu.

Takođe, Memorandumi o početku saradnje potpisani su s Pravnim i Ekonomskim fakultetom u Banjoj Luci.

Informacija preuzeta sa https://www.nbs.rs.