Јесењи одјеци – Октобарски Oмаж Шопену

Интернационална културно образовна манифестација Београдски Шопен Фест  (БШФ) ће и ове јесени, традиционално обиљежити 17. октобар,  јубилеј смрти великог композитора Фредерика Шопена. У славу „Пјесника клавира“, у периоду од 16 – 18. октобра биће одржани концертни програми у Београду и Шапцу.

БШФ као јединствени пијанистички догађај у Србији и региону, слави лик и дjело једног од највећих композитора човjечанства и кроз концертне и едукативне садржаје промовише врхунски пијанизам са фокусом на младим талентима.

У оквиру Омажа Шопену свечано ће бити обиљежен значајан јубилеј 25 година постојања и успјешног рада Музичке академије као веома значајне културно –образовне институције, као и 20 година од оснивања Катедре за клавир.

Тим поводом, у четвртак 17. октобра у 20 часова у Скупштини града Београда, наступиће професори Клавирске катедре Музичке академије УИС-а Маја Ђого, Маја Жужа, Рита Кинка, Јулијана Шуловић, са гостима Владимиром Марковићем (виолина) и Тамаром Печеницом, најуспјешнијом студенткињом клавира Основних академских студија.

Професори Академије ће на тај начин подјсетити публику и јавност на еминентне представнике пијанистичке струке  – професоре Факултета музичке умjетности у Београду, који су својим дјеловањем утицали на развој и рад Музичке академије УИС и Клавирске катедре.  На програму ће бити Шопен, Лист, Д. Косорић.

БШФ од 2012. организује умjетничко удружење Креартива из Београда, са Амбасадом Пољске као генералним покровитељем, уз подршку Секретаријата за културу града Београда, Установе представништва Републике Српске,  и значајних институцијa културе и образовања као партнера.

Програм – Јесењи одјеци – Октобарски Oмаж Шопену

Београдски Шопен Фест