Старт / Вијести - Музичка aкадемија / Професор хармонике Данијела Ракић мср, ванр.проф. номинована за свјетску награду „Yidan“

Професор хармонике Данијела Ракић мср, ванр.проф. номинована за свјетску награду „Yidan“

 „Yidan“  награда додјељује се појединцима са изузетним достигнућима у истраживању и развоју у области образовања, препознајући и подржавајући појединце широм свијета чије иновације имају одржив утицај на образовни систем данашњице и будућности.

Награда се додјељује на годишњем нивоу и има за циљ да оснажи креаторе промјена у образовању, да изгради глобалну заједницу образованих вођа и да створи дуготрајне, позитивне утицаје на човјечанство у цјелини.

Проф.  Данијела Ракић je у овој години три пута  дала интервју за познати амерички часопис “Accordion stars magazine – New York”. Кроз ове интервјуе је промовисана академска хармоника, њен значај и резултати на овим просторима и у свијету. Интересантно је да је проф. Ракић једина из Србије која се појавила и на насловној страни овог значајног часописа. Посебна је част што је уврштена у 100 најутицајнијих свјетских лидера академске хармонике.