На Универзитету у Источном Сарајеву почела настава у академској 2019/20. години

На организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано обиљежен почeтак нове академске 2019/2020. године.

Представници факултета и академија одржали су уводни час бруцошима пожеливши им добродошлицу на наш Универзитет.

 У три уписна рока на Факултету пословне економије Бијељина у прву годину студија уписана су 83 студента којима је данас декан Факултета пословне економије Бијељина доц. др Весна Петровић зажељела добродошлицу, уз поруку да на најбољи начин искористе прилику јер ће им четири године студирања одредити наредних четрдесет година рада и живота када би требали убирати плодове свога рада и труда. Присутним бруцошима су се обратили и проф. др Рајко Радовић, као и проф. др Бранко Крсмановић.

Представници Факултета за производњу и менанџмент Требиње уприличили су свечани пријем студената прве године који ће се у наредном периоду школовати на овом Факултету и то на два смјера Индустријски менаџмент и Индустријско инжењерство за енергетику. Декан Факултета проф. др Душан Јокановић упутио је студентима ријечи добродошлице и упознао их са наставним кадром и правилима студирања. Студенте су поздравили и Продекан за наставу, проф. др Обрад Спаић Продекан за научно – истраживачку дјелатност и предузетништво доц. др Мирјана Миљановић, као и остали професори Факултета.

Студентима прве године свечано су уручени индекси и на Машинском факултету, а добродошлицу студентима пожелио је декан проф. др Милија Краишник. Бруцошима се обратила и Валентина Лулић, студент четврте године Машинског факултета. Након свечаног дијела проф. др Биљана Марковић традиционално је започела наставу са бруцошима из предмета Инжењерска графика. 

Бруцоше Музичке академије поздравили су декан ванр. проф. Дражан Косорић, продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад ванр. проф. Биљана Штака и продекан за наставу доц. Маја Жужа.

„Бруцошко јутро“ за осамдесет новоуписаних студената традиционално је организовало  и руководство Економског факултета Пале. У великом амфитеатру Економског факултета присутне бруцоше је поздравио декан проф. др Радомир Божић. У свом обраћању проф. др Радомир Божић је пожелио добродошлицу студентима захвалио се на њиховом избору Економског факултута Пале као мјеста њиховог будућег обвразовања. Декан Божић је поручио студентима да граде истински партнерски однос са наставницима и сарадницима и ненаставним особљем факултета и да вријеме проведено на студију искористе на најбољи могући начин, те да ће има сви ресурси факултета бити на располагању са циљем да стекну одговарајућа знања и вјештине.

Студентима су се обратили још продекан за наставу доц. др Предраг Млинаревић, предсједник Студентске организијације Економског факултета Пале (СОЕФ) Милан Лучић и Наташа Лиздек, као најбољи активни студент Економског факултета

У академској 2019/2020. Универзитет у Источном Сарајеву је уписало 1160 бруцоша.

Свим бруцошима Универзитета у Источном Сарајеву желимо пуно среће и успјеха у будућем раду!